Zagyvarékas címere
Akadálymentesített változat

Égszínkék Óvoda

FELHÍVÁS

 A  Zagyvarékasi Óvoda Gyermekvár Alapítványa megköszönve eddigi támogatásaikat, tisztelettel kéri a támogatóit, hogy a  2019 évi személyi jövedelemadójuk 1%-át szíveskedjenek az óvodások javára felajánlani.

Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítvány

Adószámunk:  18835814-1-16

 Az alapítvány célja:

A zagyvarékasi óvodás gyerekek nevelési, oktatási feltételeinek javítása, a gyermekek szociális helyzetének segítése, az ehhez szükséges pénzeszközök folyamatos biztosítása.

Szíves támogatásukat előre is köszönjük!

                                                         Konkáné Fekete Márta


Tájékoztatás a tanköteles korú gyermekek szüleinek

Tájékoztató a gyermek tankötelezettségének megkezdésével kapcsolatban 2020. január 1-jével hatályba lépő jogszabályi változásokról és a szülőket érintő fontosabb tudnivalókról

Tovább a részletekre...

Boldog Karácsonyt!


Ünnep készül, boldog ünnep…

A Zagyvarékasi Égszínkék Óvodában, december hónap érkeztével, a szokásos ünnepi készülődés tartotta izgalomban a gyerekeket. Óvodásaink már nagyon várták a Mikulást. Az ünnepi díszbe öltöztetett óvodában minden a Mikulás várásról szólt. Készültek a mikulásnak az ajándékok, szóltak a dalok, vidáman mondták a verseket a gyerekek. A mikulás várás részeként, a Móricz Zsigmond Művelődési házban is jártunk, színházi előadást tekinthettünk meg, mely természetesen a Mikulás várásról szólt. Az intézményünk pedagógusai meglepetéssel, egy mese előadással készültek a gyerekeknek, A gyerekek nagy izgalommal figyelték a Róka koma, mint Mikulás című mesejátékot. Az óvónénik által játszott kis nyulacskák vidám történetét.

 December 6.-án pedig megérkezett az ősz szakállú Mikulás, Lipták Jani bácsi jóvoltából igazi mikulás élményben részesülhettek a gyerekek.  Sok ajándékkal érkezett a Mikulás, játékokkal, édességgel,  a szülők,  valamint a Zagyvarékasi Óvoda Konyha, a Zagyvarékasi Önkormányzat jóvoltából,  három  finomságokkal teli mikulás csomagnak örülhettek a óvodásaink, valamint Dóra Mónika  helyi vállalkozó támogatásával még szalon cukrot is kaphattak a gyerekek, mellyel a Mikulás kínált meg mindenkit.

      

A családok jóvoltából, sütemény és szörp is jutott a Mikulás bulira. Köszönjük a támogatásokat!

A december a karácsonyi várakozás időszaka. A Nyuszi csoportosaink szép versekkel, dalokkal tették hangulatosabbá a település első adventi gyertyájának meggyújtásának ünnepét.

December 13.-án pedig a nagycsoportos fiúk a néphagyomány szerint Lucázni indultak a helyi intézményekbe.

A középső csoportosok, az idősek klubtagjainak tették még hangulatosabbá a karácsonyi ünnepségüket dalos, verses műsorukkal, kis ajándékkal.  Minden résztvevőnek mosolyt csalva az arcára.

A karácsonyi játszóházunkban, minden csoport képviseltette magát, versekkel, dalokkal, segítve a családokat az ünnepi ráhangolódásban, erősítve az összetartozás jó érzését, Meghatódva énekeltük a csillagszóró szikrázó fénye mellett a Kiskarácsony nagy karácson kezdetű dalt gyerekek, szülők az óvoda dolgozói.

Még egy meglepetésben volt még része óvodásainknak, mert a Jászalsószentgyörgyi műkedvelő előadócsoport Pásztor játékkal szórakoztatta a gyerekeket. Nagy élményt nyújtva a gyerekeknek.

A karácsonyi ünnepvárás legutolsó mozzanata a település Csillagfényes karácsonyi rendezvénye, ahol a Nagycsoportosaink gyönyörű Betlehemes műsorral képviselték az intézményünket.

A december tényleg sok-sok meglepetéssel, örömmel szolgált a gyerekeknek, bizonyára minden kisgyerek számára tudtunk olyan élménnyel szolgálni mely segített az ünnepi ráhangolódásban, a családdal együtt töltött ünneplésben.

Baloghné Lakatos Márta

Intézményvezető


Zsuzsika óvónénitől búcsúztunk

Alig múlt el egy év, és hogy az óvoda aktív és nyugdíjas dolgozói újra összegyűltünk, hogy egy újabb nyugdíjba vonuló óvó nénitől búcsúzzunk.

A gyerekek Zsuzsika óvónénije, Nagy Gáborné 40 év munkában töltött idő után elköszönt az óvodánktól.  Fájó szívvel búcsúzik, mert sok élmény, emlék, szép pillanat, sikerekben gazdag év kötődik számára az óvodánkhoz.

 Fiatal pályakezdőként, szakközép iskolai végzettséggel bolti eladóként kezdte meg a pályafutását. Majd a gyermekei születése után szakképzetlen óvónőként bontogatta szárnyait. A helyettesítés során úgy érezte, ez az a pálya, ami a kreativitásának, gyermekszeretetének megfelelő. Kollégák biztatására elvégezte a Szarvasi óvónőképző főiskolát, majd az általános iskolában napközis tanítóként helyezkedett el. Később pedig óvodapedagógusként rendületlenül dolgozott az óvodánk pedagógus munkaközösségében, velünk, értünk, a gyerekekért.

Hosszú éveken át dolgozott, nagy lelkesedéssel, mindenkor következetesen. Sok-sok gyermek, ma már családanyák-apák kedvence volt, akik a mai napig szívesen emlékeznek vissza a régi óvodás önmagukra, a kirándulásokra, mesékre, meseelőadásokra, tornafoglalkozásokra, közös programokra, élményekre.  Jellemző volt rá, hogy mindig kutakodott kereste az újabb ötleteket, melyeket a csoportjában igyekezett megvalósítani. Az óvodai mozgáskotta módszer bevezetésében nagy szerepet vállalt, igyekezett átadni a tudását a kollégáknak. Figyelemre méltó volt a teherbírása, a kollégákhoz való alkalmazkodó készsége, legfőképpen a gyerekek iránt érzett szeretete.

Az óvodapedagógusi feladatok mellett, mindig vállalt számtalan feladatot a hosszú évek során. Bármilyen kéréssel fordulhattunk hozzá, nagyon aktívan vett részt a feladatok végrehajtásában.

Ezt is köszönjük Zsuzsika! 

Gyorsan elszállt ez a 40 év szinte észrevétlenül, most búcsúzunk, mint nyugdíjastól, megköszönjük mind azt, amit tőled kaptunk, mi munkatársaid, szülők és nem utolsó sorban a volt óvodásaid! ...Búcsúzunk.... És köszöntünk újra itt közöttünk, mert az élet úgy hozta, hogy a betöltetlen álláshelyek miatt igényt tartunk a munkádra!

Kívánjuk, hogy legyen nagyon boldog az elkövetkező időszak számodra.

Kívánunk számodra jó egészségben eltöltött, nyugodt, békés, örömteli, és aktív nyugdíjas éveket!

                                           A Zagyvarékasi Égszínkék óvoda dolgozói,

                                                     Nyugdíjasai, óvodásai nevében

                                                        Baloghné Lakatos Márta

                                                               Óvoda vezető


Születésnapot ünnepeltünk!

A zagyvarékasi Égszínkék óvoda 18. születésnapját ünnepeltük.  Az ünnepre a gyerekek, sok szép verssel, dallal készültek, melyet nagy izgalommal adtak elő az óvodánk indulójának közös éneklése után. A Mini csoportosok, még kicsit megilletődve, de a nagycsoportosok már bátran mondták el a köszöntőjüket.

A rendezvényünkre a Zagyvarékasi Gyermekvár alapítvány egy tortával, üdítővel kedveskedett.  A finom, csoki tortát a Cipó ház készítette. Csillogó szemekkel csodáltuk mindannyian a sok gyertyát és a szikrázó tűzijátékot, a hatalmas tortát.

A születésnapi parti, nem ért véget a tűzijátékos tortával, dalos köszöntővel, mert a köszöntő után zenés táncos műsorral a budapesti honvéd együttes művészei szórakoztatták a gyerekeket Gregus Anikó és Dobrozemszky Gábor.

Nagy sikere volt a vidám zenének, a vígan táncolt valamennyi kisgyerek, együtt énekelték a már ismert dalokat a művészekkel.

  A rendezvényünkön velünk ünnepelt, Kurucz László Polgármester úr, Kiss Gyula képviselő úr, Csasztvanné Ballók Éva a Zagyvarékasi Móricz Zsigmond Művelődési ház igazgatója, Rab Fruzsina és Herczeg Andrea védőnő, Kézérné Szabó Orsolya a Szülői Munkaközösség elnöke  megtisztelt bennünket a  Zagyvarékasi Margaréta egyesület, és az Őszirózsa nyugdíjas egyesület vezetősége, és tagjai. Köszönjük a gyerekek nevében a vendégeinktől kapott üdítőt, és az édességet!

Egy jól sikerült élményekkel teli napot töltöttünk együtt az óvoda születésnapján!

                                                                                       Baloghné Lakatos Márta


Kirándultunk!

 

2019 október 17.-én kirándulni voltunk a nagycsoportos gyerekekkel a Szolnoki Reptár-Repülő múzeumban. A látogatás során sok érdekes élménnyel gazdagodtak óvodásaink. Láthattak repülőket, helikoptereket, a légi közlekedéssel kapcsolatos eszközöket, relikviákat, de a legérdekesebb a játszótér, és az igazi vadászrepülő kipróbálása volt a gyerkeknek.

 

A szülők hozzájárulása mellett nagy segítséget jelentett, hogy a , SZKTT Humán Szolgáltató Központ Családsegítő és Gyermekjóléti központja  pályázati forrásból biztosította a múzeumi látogatásunkhoz az utazás költségét.

AA Zagyvarékasi Égszínkék óvoda Óvodásai, és szülei nevében szeretném megköszönni Német Margit Központvezető asszonynak és munkatársainak a támogatást, mert kirándulással nagy örömet szereztek, a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda nagycsoportos gyermekeinek.

Külön szeretném köszönetünket kifejezni, Tormáné Blaha Veronikának a Gyermekjóléti Szolgálat szociális segítőjének, aki el kísért bennünket a kirándulásra, és segített a gyermekek kíséretében is.

                                                                                            Baloghné Lakatos Márta

                                                                                                  Intézményvezető


Óvodapedagógust keresünk!


Mobilitás Hete

Magyarországon a szeptember 16-tól 22-ig tartó Európai Mobilitási hét programjaihoz óvodánk  is csatlakozott. A gyerekekkel sokat beszélgettünk a környezet védelemről, a mozgás fontosságáról, a helyes gyalogos és kerékpáros közlekedésről. Ennek kapcsán a Móricz Zsigmond Művelődésiház  szervezésében egy rendőr érkezett az óvodánkba ki segített elmélyíteni a helyes közlekedés szabályait. Majd egy játékos kerékpáros vetélkedőn vehettek rész a gyerekek. A vállalkozó kedvű óvodásaink egy-egy fényvisszaverő karszalagot kaptak a többieket pedig csokoládét és üdítővel vendégelték meg a Művelődési Ház dolgozói.

  Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva meghirdete a rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatát.

A mi óvodánkból hét rajzpályázat érkezett

 1.  Kincses Krisztina
 2. Guth Liliána
 3. Tóth Benedek
 4. Révész Nimród
 5. Lázók Norbert
 6. Major Erik
 7. Poros József                        Nagyon büszkék vagyunk minden pályázó óvodásunkra!

Tovább a részletekre...

Faluház napja 2019

Nagy örömünkre a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda Mókus csoportjának nagycsoportosai, a Faluház napján méltón képviselték Intézményünket. Nagyon büszkék voltunk rájuk!!

Gyönyörűen összeállított táncos műsorukkal elkápráztatták a közönséget,

Itt is szeretnék gratulálni a gyerkeknek, a táncot betanító  két pedagógusnak

Konkáné Fekete Márta és Nagy Gáborné Óvodapedagógusoknak!

Baloghné Lakatos Márta

Intézményvezető


A töklámpa faragó pályázaton részvevő gyermekek névsora

Sok szeretettel gratulálok a meghirdetett töklámpa faragó versenyen résztvevő

gyerekeknek, és szüleiknek!

Nagyon sok szép, és ötletes érdekesebbnél érdekesebb figurák születtek. Nem győztük csodálni a családok kreativitását. ügyességét. Az esti sötétségben igazán félelmetesen vigyorogtak a tököcskék, mindenki nagy megelégedettségére.


Elmúlt a nyár, itt az ősz, kampósbottal jár a csősz…..

Az Égszínkék Óvoda családi napjai közül a legelső a szüret, melyre szeretettel vártuk a óvodásaink családtagjait, ismerőseit is.

A sok vendég között megtisztelte a rendezvényünket, Dr. Fekete Nóra Zagyvarékas jegyzője, Kurucz László képviselő úr is.

Az ősz kezdetével a szüreti mulatságot mindig nagy készülődés előzi meg, az óvodában. Őszi vereseket, dalokat mondogatunk, feldíszítjük a csoportszobákat és az óvoda udvarát. Idén a Kézér-farm jóvoltából, kukoricaszárral, szalmabálából készült dekorációval, csőszkunyhóval, rengeteg töklámpással tettük hangulatosabbá az óvodánk udvarát.

Sok szőlőt, gyümölcsöt kaptunk, az anyukák és a nagymamák, finomabbnál finomabb kalácsokat, süteményeket sütöttek.

Az Abonyi Pékség, a Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítvány, a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda Konyha, Kiss László, Gál Zsolt, Kézér Csaba vállalkozó is támogatta az óvodánk rendezvényét. Köszönjük ezúton is a támogatásokat.

Vidáman dalolással, mókázással szőlőszemezgetéssel telt a délelőtt, minden csoportban szorgos kezek dolgozgattak, így szaporodott a mustnak való szőlő.

Délután a gyerekek dalos, táncos műsora után, oklevéllel, édességgel jutalmaztuk a töklámpa faragóverseny résztvevőit.

Majd Nagy Gáborné Zsuzsika óvónéni vezetésével kezdődő táncházban vidáman ropták a kicsik, és a nagyobbak, még a szülők is bekapcsolódtak a mulatozásba.

A táncházzal nem fejeződött be a vidám délután, hiszen ezután következett a szüreti vásár, ahol minden kisgyerek vásárolhatott az óvó néniktől kapott krajcárkáért, valamilyen vásárfiát, kedvére ehetett zsíros kenyeret, ihatott mustot, szörpöt, limonádét.

Az óvónénik vezetésével pedig számtalan népi játékot próbálhattak ki a gyerekek, és a családtagok, fazék dobálást, dió pörgetőt, halászatot- fateknőből, kukoricát morzsolhattak kis sámliról, megfigyelhették, hogyan préselik ki az apukák a szőlő levét a mustot.

A Zagyvarékasi Margaréta Ifjúsági néptánc csoport két tagja Kovács Klaudia, és Kardos Attila mezőségi tánccal lepték meg a közönséget. Jó volt látni régen volt óvodásaink táncát.

A szép napsütéses délután, vidáman telt egészen estig, amikor a vendégeink, megcsodálhatták az 56 darab töklámpa hangulatos fényeit.

Ezúton is szeretném megköszönni a sok támogatást, az óvoda valamennyi dolgozójának az aktív közreműködést, rendezvény szervezésében, lebonyolításában végzett munkájukat, a Zagyvarékasi Polgárőröknek a helyszín biztosítását.

 

 

                                                                            Baloghné Lakatos Márta

                                                                                  Intézményvezető


Pályázat


MEGHÍVÓ


Közzétételi lista 2019

A Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda

Közzétételi listája

11/1994. MKM-rendelet 32/2008.OKM-rendelettel történő módosítása alapján

2019

Óvodapedagógusok száma: 9 fő

Létszám

Beosztás, munkakör

 

Végzettség

Szakképzettség

1 fő

óvodavezető

főiskola

óvodapedagógus,

óvodavezetői szakvizsga

1  fő

óvodavezető-helyettes

főiskola

óvodapedagógus,

4 fő

óvodapedagógus

főiskola

óvodapedagógus,

3 fő

óvodapedagógus

főiskola

Nyugdíjas óvodapedagógus

 

Nevelőmunkát közvetlenül segítő munkakör:        7 fő

Létszám

Munkakör

Végzettség

Szakképzettség

 1 fő

Óvoda titkár

 főiskola

 

1 fő

Pedagógiai asszisztens

főiskolai

Tanítói

5 fő

dajka

szakmunkás

dajkai szakképzettség

       

Óvodai nevelés év rendje    

A nevelési év szeptember 1-jétől augusztus 31-ig tart.

Az óvoda zárva tartása

Időpont

Felhasználás módja

Nevelés nélküli munkanapok

December, január , május 15

Téli csökkentett létszám miatt

Pedagógusok hospitálása miatt

Nyári zárva tartása

Minden év július első 4 hete

Takarítási szünet

 

 

 

Nemzeti, óvodai ünnepélyek, rendezvények

Ünnepek, rendezvények

Időpont

Szüreti- vásár

Szeptember 19

Ovi szülinap

November 14.

Mikulás az oviban

December 6.

Lucázás az óvodában, helyi intézményekben

December 13

Karácsonyi játszóház

December 18.

Óvodai farsang

Február 15

Nemzeti ünnep – Március 15

Március 15.-e előtti napon

Víz világnapja

Március 21

Húsvéti játszóház, hagyományőrzés

Április 8.

Föld napja, kirándulás

Április 22, -23.

Anyák-napi Gála

Május 7.

Kirándulás a Kisszögbe

Május (madarak-és fák napja)

Gyermeknapi Parti

Május 21

Évzáró, és a nagycsoportosok búcsúztatása

Június első vagy második hétvégéje

 

Nevelőtestületi értekezletek

Nevelőtestületi értekezlet

Időpont

Tanévnyitó értekezlet

Szeptember 5-ig

Évközi nevelési értekezlet

November, április

Nevelési évzáró értekezlet

Június 10-ig

 

Óvodai csoportok száma, a gyermekek létszáma a csoportokban

 

 

Csoportok megnevezése

Korcsoport

Létszám

 

1

Mókus csoport

5-6 évesek

27

 

2

Maci csoport

5-6 évesek

19

 

3

 Nyuszi csoport

4-5 évesek

26

 

4

Süni csoport

3-4 évesek

27

 

5

Katica csoport

2,5-3

19

 

 

Összesen:

 

118

 


MEGHÍVÓ

Szeretettel meghívunk minden kedves Szülőt,

a 2019. szeptember 12.-én csütörtökön,

délután 17:00-kor kezdődő

SZÜLŐI ÉRTEKEZLETÜNKRE!

                                 Óvónénik

 


Eltelt a nyár, kezdődik az óvoda...

Kedves Óvodásaink!

Eltelt a nyár, kezdődik az óvoda! Mi óvónénik, daduska nénik, már nagyon várunk benneteket!

Kicsiket nagyokat, sírósakat mosolygósakat!

Higgyétek el, jó lesz nagyon, újra együtt játszani, barkácsolni, kirándulni, sok új barátot megismerni.

                                                                                                                     Óvónénik

Tovább a részletekre...

MEGHÍVÓ


Béke futók Zagyvarékason

Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása, amelynek célja, hogy a sport összekovácsoló ereje által fejlessze az egyének, közösségek és nemzetek közötti békét és barátságot. 

 

A Peace Run tulajdonképpen egy ünnepsorozat, amely végigvonul a településeken, országokon és földrészeken, az egész világon. Útján reményt, barátságot és örömöt hirdet.

Az alapító, Sri Chinmoy alapelveit követve, minden országban a helyi szervezők önkéntesen végzik munkájukat, a helyi közösségek szolgálatára, a nemzetközi barátság és megértés jegyében.

2019 május 23.-án mi is a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda pedagógusai, és óvodásai ,  köszöntöttük a településünkre érkező,  Béke futás részvevőit, dallal és a Peac Run jelképével díszített  zászlókkal . Ezzel kifejezve, hogy számunkra is nagyon fontos a Béke, a harmónia.

 


Gyermeknap az Égszínkék Óvodában

Májusi eső aranyat ér mondja a szólás-mondás, mi azért nem nagyon örültünk neki a gyermeknapi rendezvényünk alkalmával.

Hiszen nagy örömmel készülődtünk az idei gyermeknapra, sok finomsággal, meglepetés Buborék partival, arcfestéssel, sokféle ügyességi játékkal.

 A csöpörgős eső ellenére nagyon vidámra sikerült a parti, a gyerekek vidám tánca után Gregus Anikó és Dobrozemszky Gábor a Budapesti Honvéd Együttes művészei igazán színvonalas műsorral szórakoztatták a gyerekeket.  Óvodásaink, és a leendő óvodásaink együtt énekelték a fellépő előadókkal a már jól ismert dalokat, táncolhattak, mozoghattak kedvükre.  A szülők örömmel nézték a gyerekek vidám arcát.

A családi nap további részében mindenki kipróbálhatta ügyességét, a dobó, célzó, horgászos játék során, készültek a gyereknapi szép nyakláncok, fogytak a finom zsíros kenyerek, a limonádé, és a szörp is kelendő volt.

A legnagyobb érdeklődés talán az arcfestésnél volt, sorban várakoztak a gyerekek, hogy a számukra legkedvesebb figura, képét ölthessék magukra, voltak, akik hercegnős, pókemberes, különböző állatkák képét kérték az arcukra. Mindenki megelégedéssel nézegette magát a tükörben. Készültek a fotók az aranyos kis arcocskákról.

A szomorú idő ellenére nagyon vidám délután töltöttünk együtt.

 Rendezvényünk nem sikerülhetett volna a támogatóink segítsége nélkül.  Köszönjük, Király Zsoltnak a PEZE Pékség ügyvezető Igazgatójának, és Gál Zsolt vállalkozóknak a felajánlásaikat, az Őszirózsa nyugdíjas egyesületnek az édességeket, a Zagyvarékasi Óvoda konyhának, a szülőknek, Szülői szervezetnek, a Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítványnak, a támogatást, a Zagyvarékasi Polgárőröknek a helyszín biztosítását.

 

                                                             Baloghné Lakatos Márta

                                                        Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda

                                                                  Intézményvezető

 


Óvodapedagógust keresünk!


Tájékoztatás

 

Tájékoztatjuk a kedves szülőket,

hogy 2019 május 17.-én pénteken, az óvoda dolgozóinak elfoglaltsága miatt

NEVELÉS MENTES NAPOT TARTUNK,

ezért az óvoda ezen a napon

ZÁRVA TART!


Gyermeknapi Meghívó

Sok szeretettel meghívunk minden kis óvodásunkat,

és leendő kis óvodásunkat, családtagjaikat a

2019. május.15.-én délután 15:30 kor kezdődő Gyermeknapi Partinkra.

Sokféle szórakozási lehetőséggel várjuk a vendégeinket:

A gyerekek táncos felvonulása.

Buborék party GREGUS ANIKÓ ÉS DOBROZEMSZKY GÁBOR, A BUDAPESTI HONVÉD EGYÜTTES MŰVÉSZEIVEL.

Barkácsolás, halászat, arcfestés / elsősorban az óvodás gyerekeknek/,

trambulin, célbadobó játékok

A Gyermekvár alapítvány jóvoltából lesz sok finom  szendvics, limonádé, szörp is.

Kérjük támogassák a rendezvényünket egy-egy zacskó süteménnyel ropogtatni valóval

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

ÓVÓNÉNIK

 


Anyáknapi meghívó

Sok szeretettel meghívjuk a

kedves édesanyákat és nagymamákat, nevelő szülőket

a 2019.május 9.-én 16:30 kor kezdődő

ANYÁKNAPI GÁLÁNKRA!

Óvónénik és a gyerekek


HÚSVÉTI TOJASFSTŐ ÉS RAJZVERSENY


MEGHÍVÓ A HÚSVÉT JÁTSZÓHÁZBA

 

Kedves Szülők, és Gyerekek!

Közeledik a Húsvét, köszöntsük együtt a tavaszt!

 

2019. április 17-én, SZERDÁN 15:30-tól szeretettel várunk mindenkit a HÚSVÉTI JÁTSZÓHÁZUNKBA!

Belépő:1db csoki tojás /fő

 

Programok:

 • Az óvodásaink köszöntő műsora
 • Az óvónénik meglepetés műsora
 • Minden csoportszobában barkácsolás
 • Nyuszi simogató
 • A húsvéti rajzpályázat és tojásfestés eredményhirdetése
 • Tojáskereső verseny

 

  A programok ideje alatt a tornaszobában megtekinthető a gyerekek által készített, húsvéti kézműves munkákból összeállított kiállítás.

 

                     Mindenkit szeretettel várunk!                             

 Az Óvoda dolgozói

 


ÓVÓDAI BEÍRATÁS


Ünnepre készültünk

Donászy Magda: Március 15.

Melegebben süt ma a nap elmúlt már a hosszú tél.
Minden házon zászlót lenget a víg márciusi szél.

Magyarország szabadságát ünnepeljük e napon,
Háromszínű magyar zászló azért leng a házakon.

Már az óvodában is megemlékezünk a Nemzeti ünnepünkről, Március 15.-ről

Természetesen a gyermekek életkorának megfelelő módon. Készültek a magyar zászlók, kokárdák, a szép ünnepi falak, versekkel-dalokkal emlékeztünk meg a szabadságharc hőseiről. A település kopjafájához elhelyeztük a gyerekek apró nemzeti színű kokárdáit, madárkáit, és zászlóit.

 

Tovább a részletekre...

Farsangoltunk

 Itt a farsang áll a bál…

Vígan szólt az ének a Zagyvarékasi Égszínkék Óvodai farsangi rendezvényén, sok kis óvodás vidáman ropta a táncot a táncparketten, és a színpadon. Nagy örömünkre sokan eljöttek a farsangi bálunkra, külön öröm volt számunkra, hogy megtisztelte rendezvényünket Jánosi József polgármester Úr, Szabó Viktor Képviselő úr is. Minden család nagy izgalommal készült a télbúcsúztató rendezvényünkre a gyerekek és családtagjaik tervezgették  ki milyen jelmezben fog jönni a bálba.

Tovább a részletekre...

FELHÍVÁS

Segítsünk Tomikának a gyógyulásban!

 

A Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda kollektívája gyűjtést szervez,

Csatlakozzanak, a felhivásunkhoz, akinek lehetősége van pénz adománnyal támogassa Anikó óvónénink kis unokájának gyógyulását!❤️ 

A befolyt összeget Tomika gyógyulására ajánjuk fel.

 

Tovább a részletekre...

Meghívó Hit és Erkölcstan oktatással kapcsolatos tájékoztatóra


Jelmez kölcsönzés az óvodában

Felhívjuk a kedves szülők figyelmét,

hogy intézményünkben jelemez kölcsönzésre is van lehetőség

2019 február 7.-én délután 15:00-tól

szeretettel várjuk az érdeklődő gyerekeket szülőket!

Sok szép jelmez közül válogathatnak!


MEGHÍVÓ

Szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt az óvoda Farsangi báljára.

Ideje : 2019-02-16 du 14:00

Helye : Művelődési ház

Belépődíj:      Felnőtt: 500.- Ft      Gyermek: 300.-Ft

A farsangi bálra jelmezek kölcsönözhetők az óvodában 2019.02.07.du 15:00-tól.

A felajánlott tombola tárgyakat

2019. február 16.-ig becsomagolva adják le az óvónéniknél.

Köszönettel: Óvónénik


MEGHÍVÓ


Felhívás

FELHÍVÁS

 A  Zagyvarékasi Óvoda Gyermekvár Alapítványa megköszönve eddigi támogatásaikat, tisztelettel kéri a támogatóit, hogy a  2018 évi személyi jövedelemadójuk 1%-át szíveskedjenek az óvodások javára felajánlani.

Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítvány

                                                             Adószámunk:  18835814-1-16

Az alapítvány célja: A zagyvarékasi óvodás gyerekek nevelési, oktatási feltételeinek javítása, a gyermekek szociális helyzetének segítése, az ehhez szükséges pénzeszközök folyamatos biztosítása.

Szíves támogatásukat előre is köszönjük!

                                                                                                 Konkáné Fekete Márta

                                                                                                    Az Alapítvány Elnöke


Karácsony, Karácsony arany csengő a fákon...

Már a település adventi gyertya gyújtásánál is részt vettek a gyerekeink, a mókus csoportosok versekkel, dalokkal köszöntötték az első gyertyát, majd az idősek karácsonyi rendezvényén is előadták kis műsorukat az idősek nagy örömére. Majd a Szolnoki Kistérség, és a Családsegítő szolgálat által rendezett karitatív délutánon is felléptek a műsorukkal.

Az óvodában szintén a karácsony várás hangulata fogadta a belépő gyerekeket, a csillogó díszek, karácsonyi fények, és mézeskalács, narancs illat lengte be az óvodát. Készültek a karácsonyi meglepetések a szülőknek, családtagoknak. Mindenki a képességeinek megfelelően készítette a kis karácsonyi ajándékát, díszeket, karácsonyfát, karácsonyi üdvözlőlapokat.

A karácsonyi játszóház alkalmával minden csoport verssel, dallal, a maci csoport nagycsoportosai, pedig betlehemes játékkal lepték meg a vendégeket.

A hangulatos előadás után, a csoportokban játékra invitáltuk a gyerekeket és a felnőtteket, együtt készíthették el a karácsonyi díszeket, asztaldíszeket. Mindenki nagy örömmel, lelkesedéssel dolgozott. A gyerekek még inkább, hiszen a szüleik támogatásával tevékenykedhettek. Nagyon hasznosak ezek a családi napok hiszen a családi kapcsolatokat erősíti, és az óvoda és a családok közötti együttműködésben is segítségünkre szolgál.

Reméljük minden résztvevőnek örömére szolgált ez a télies hangulatú délután.

                                                                                                 Baloghné Lakatos Márta

                                                                                                        Intézményvezető

 

 

Vissza a listához...

Karácsonyi üdvözlet

 

Áldott, és békés karácsonyi ünnepeket,

és boldog új évet kívánunk valamennyi kis óvodásunknak, családtagjaiknak!

A zagyvarékasi Égszínkék Óvoda dolgozói nevében:

Baloghné Lakatos Márta

Intézményvezető


Kis karácsony, nagy karácsony...

Meghívó

Kellemes Karácsonyi ünnepeket kívánva,

sok szeretettel meghívunk

minden kedves szülőt érdeklődőt,

a 2018 december 19.-én szerdán 15:30-kor kezdődő

Karácsonyi játszóházunkba!


Lucázni voltunk

Luca, Luca kitty-kotty, kitty-kotty...

Tovább a részletekre...

Itt járt a Mikulás

Közzétéve: 2018.12.06

„Ősz szakállán dér rezeg, messzi földről érkezett”

Az Égszínkék Óvodába már nagyon vártuk a messzi földről érkező Mikulást!

                              

Tovább a részletekre...

17 éves lett a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda

Közzétéve: 2018.11.14

17 éves lett a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda

Tovább a részletekre...

Szüreti vásár az Égszínkék Óvodában

Szüreti vásár az Égszínkék Óvodában

Tovább a részletekre...

Búcsúztunk a nyugdíjba vonuló Polónyi Zsuzsika óvónénitől

Zsuzsika óvónénitől búcsúztunk

Tovább a részletekre...

Gratulálunk jubiláló pedagógusainknak!

Gratulálunk a Jubiláló Pedagógusainknak!

Tovább a részletekre...

DOKUMENTUMOK

Kedves szülők, látogatók!

A Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda régi honlapjának elérhetősége:

http://ovoda.zagyvarekas.hu/ovoda/hirek

Csatolt fájlok:
Közzétéve: 2018.10.13
Közzétéve: 2018.10.13
Közzétéve: 2018.10.13
Közzétéve: 2018.10.13