Zagyvarékas címere
Akadálymentesített változat
Szechenyi 2020

Polgármesteri köszöntő

Tisztelt látogató!

Köszöntöm Zagyvarékas Község honlapján!

Településünk a megyeszékhely tőszomszédságában a Szolnok-Budapest vasútvonal, a 32-es számú főútvonal és a Zagyva vonala között helyezkedik el.
Szolnok város közelségének és a fő közlekedési útvonalaknak köszönhetően a község rendkívül jó gazdaságföldrajzi adottságokkal rendelkezik, mely kiegészül a Zagyva menti területeken fellelhető természeti értékekkel.
A település gazdasága alapvetően mezőgazdasági termelésre épül, de találunk itt olyan ipari céget is, mely országszerte ismert, elismert saját szegmensében.
Bölcsődénk és óvodánk otthonos környezetben és gazdag programkínálattal várja a munkába induló szülők kisgyermekeit. Községünk általános iskolájára büszkén mondhatjuk, hogy a kompetencia alapú oktatásnak és a kiemelkedően gazdag informatikai felszereltségnek köszönhetően végzősei gond nélkül megállják a helyüket a megye bármely középiskolájában.
Településünk lakói modern és korszerűen felszerelt rendelőkben vehetik igénybe a teljes körű egészségügyi ellátást.
A Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár ad helyet a közösségi és szabadidős programok egyre bővülő palettájának. A programok szervezésében a településen működő társadalmi szervezetek is szerepet vállalnak, hiszen a kisiskolások tánccsoportjától, a nyugdíjasklubok néptáncos és hagyományőrző csoportjáig minden korosztály kiveszi a részét a közösségi életből.
Templomunk megújult orgonájával és gazdag hitéletével szolgálja azokat, akik aktív szerepet vállalnak az egyházközség munkájában, és azokat is, akik esetleg „csak” egy orgonakoncertet hallgatnának meg.
Honlapunkon szeretnénk bemutatni értékeinket és minél több érdeklődőt arra buzdítani, jöjjön el és nézze meg személyesen is a falunkat.
 

Szeretettel várjuk!

Kurucz László Árpád
Polgármester