Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda felújítása és bővítése - TOP-1.4.1-15-JN1-2016-00005

Zagyvarékas Égszínkék Óvodájának férőhelyfejlesztése

A projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-15-JN1-2016-00005
A kedvezményezett neve: Zagyvarékas Község Önkormányzata
A projekt címe: Égszínkék Óvoda felújítása és bővítése
A szerződött támogatás összege: 50.000.000 Ft
A támogatás mértéke: 100 %

A projekt tartalmának bemutatása:
Zagyvarékas Község Önkormányzata Széchenyi 2020 programból a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretében 50 millió Ft európai uniós támogatást nyert el a település óvodájának férőhelybővítésére. A projekt keretében a jelenlegi község óvodájának (5051 Zagyvarékas, Gyimesi utca 4. hrsz:173) felújítására és bővítésére került sor. A projekt keretében a mindössze 4 csoportos 100 férőhelyes Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda kapacitásterheltsége mérséklődik azáltal, hogy egy új foglalkoztatói egység jött létre. Az új csoportszoba és kapcsolódó helyiségek megépítése még 16 óvodáskorú kisgyermek zavartalan ellátását tették lehetővé.
A TOP forrásból megvalósuló fejlesztés eredményeképpen az új foglalkoztatói egység mellett 1 új közös fejlesztő helyiség is segíti a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségekkel küzdő kisgyermekek felzárkózását, valamint az óvoda szakmai programjához igazodva új eszközök beszerzésére is sor került. A projekt sikeres megvalósítása lehetővé teszi 116 fő óvodás korú kisgyermek kényelmes és biztonságos elhelyezését, valamint hozzájárul az intézményi dolgozók munkakörülményeinek minőségbeli javításához és fejlesztéséhez. Az új foglalkoztatói egység kialakításának köszönhetően 3 új óvodai dolgozó munkahelyteremtése megvalósult.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.09.30.
A projekt tényleges befejezési határideje: 2019.07.31.2019. június 30
SAJTÓKÖZLEMÉNY


BEFEJEZŐDTEK A ZAGYVARÉKASI ÉGSZÍNKÉK ÓVODA BŐVÍTÉSI MUNKÁLATAI
Zagyvarékas Község Önkormányzat TOP-1.4.1-15-JN1-2016-00005 azonosító számon nyilvántartott „Égszínkék Óvoda felújítása és bővítése Zagyvarékason” című pályázata a Széchenyi 2020 program keretében 50 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg, mely 100%-os támogatási intenzitású finanszírozást jelent. A projekt keretében a település óvodájának (5051 Zagyvarékas, Gyimesi utca 4. hrsz:173) felújítására és bővítésére került sor. Az óvoda kivitelezési munkálatait a Böjtös-Bau Kft. végezte, a műszaki ellenőrzésért Pálinkás István felelt. A fejlesztés során az intézmény egy új épületszárnnyal bővült, melyben egy új tágas csoportszoba, egy világos mosdó, kényelmes öltöző illetve egy fejlesztő szoba kapott helyet. A projekt által megkövetelt külső és belső akadálymentesítés is megtörtént. Az önkormányzat a beruházás sikeres megvalósításával még 20 fő kisgyermek zavartalan ellátását tudja biztosítani.
A TOP forrásból megvalósuló fejlesztés eredményeképpen létrejövő fejlesztő helyiség segíti a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségekkel küzdő kisgyermekek felzárkózását. Az intézmény hosszú távú gazdaságos működéséhez az épületre felszerelt új napelemek is hozzájárulnak. A projekt lehetővé tette, hogy az új foglalkoztató helyiség és kapcsolódó helyiségei számára szükséges eszközbeszerzések is megtörténjenek. A beszerzett eszközök többnyire bútorok, berendezési tárgyak, szerepjátékokhoz szükséges kiegészítők illetve a mindennapos működéshez szükséges eszközök.
A projekt sikeres megvalósítása lehetővé teszi 120 fő óvodás korú kisgyermek kényelmes és biztonságos elhelyezését, valamint hozzájárul az intézményi dolgozók munkakörülményeinek minőségbeli javításához és fejlesztéséhez.

A projekt megvalósítási ideje: 2017. július – 2019. június

További információ kérhető:
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
Elérhetőség: telefon: +36/56-788-958
e-mail: teruletfejlesztes2016@gmail.com