Szociális konyha építése Zagyvarékason TOP-4.2.1-15-JN1-2016-00009

Zagyvarékas szociális konyhája megújul

A projekt azonosító száma: TOP-4.2.1-15-JN1-2016-00009
A kedvezményezett neve: Zagyvarékas Község Önkormányzata
A projekt címe: Szociális konyha építése Zagyvarékason
A szerződött támogatás összege: 107.000.000 Ft
A támogatás mértéke: 100 %

A projekt tartalmának bemutatása:
Zagyvarékas Község Önkormányzata Széchenyi 2020 programból a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretében 107 millió Ft európai uniós támogatást nyert el a település szociális konyhájának megújítására. A projekt keretében a jelenleg még üzemelő, de rendkívül rossz műszaki állapotban lévő szociális konyha átköltöztetése szükséges.
Az új konyha épülete Zagyvarékason a Damjanich János Általános Iskola udvarán (5051 Zagyvarékas, Alkotmány út 20. hrsz.:462/4.) kerül kialakításra a tornaterem és a „C” épület között, valamint a konyhához szervesen tartozó, annak működését támogató rakodóhely is létesül. A szociális konyha 440 adagos lesz, mely nagyrészt a település szociálisan rászorult személyek, illetve helyi óvodás és iskolás gyermekek étkeztetését oldja meg. A projekt eredményeként a megújuló konyha biztonságos körülmények között és magas színvonalon szolgálja ki a helyi szociális étkeztetésben résztvevők igényeit, valamint az iskola külső képéhez illeszkedő, akadálymentes, energiahatékonyságnak is megfelelő, korszerű konyhatechnológiával felszerelt épület kerül kialakításra. A fejlesztés sikeres megvalósítása során a szociális konyhai dolgozók létszáma is bővülni fog, 1 új konyhai kisegítő felvételére sor kerül.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. december 31.2021 augusztus 3.
SAJTÓKÖZLEMÉNY

Zagyvarékas szociális konyhája megújult

Zagyvarékas Község Önkormányzata TOP-4.2.1-15-JN1-2016-00009 azonosító számon nyilvántartott „Szociális konyha építése Zagyvarékason” című pályázata a Széchenyi 2020 program keretében 106,99 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg. A szociális konyha kivitelezési munkálatait a Böjtös-Bau Kft. végezte el, a beruházás műszaki ellenőrzését Pálinkás István látta le.
A projekt keretében a meglévő, és nagyon rossz állapotban szociális konyha átköltöztetése végre megoldódott. Az új konyha épülete a Damjanich János Általános Iskola udvarán (5051 Zagyvarékas, Alkotmány út 20. hrsz.:462/4.) került kialakításra a tornaterem és a „C” épület között, valamint a konyhához szervesen tartozó, annak működését támogató rakodóhely is létesült.
A kialakított szociális konyha 440 adagos, mely nagyrészt a település szociálisan rászorult személyek, illetve helyi óvodás és iskolás gyermekek étkeztetését oldja meg. A projekt eredményeként a megújuló konyha biztonságos körülmények között és magas színvonalon szolgálja ki a helyi szociális étkeztetésben résztvevők igényeit, valamint az iskola külső képéhez illeszkedő, akadálymentes, energiahatékonyságnak is megfelelő, korszerű konyhatechnológiával felszerelt épület került kialakításra. A fejlesztés sikeres megvalósítása során a szociális konyhai dolgozók létszáma is bővült, 1 új konyhai kisegítő felvételére került sor.

A projekt megvalósításai határideje: 2017. augusztus– 2021. augusztus

További információ kérhető: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
Elérhetőség: telefon: +36/56-788-958
e-mail: teruletfejlesztes2016@gmail.com