Magyar Falu Program
MFP-ÖTU/2019
Önkormányzati tulajdonú utak felújítása


Projekt címe: Belterületi önkormányzati utak felújítása Zagyvarékason
Azonosító száma: 3019699517
Szerződött támogatás összege: 24.849.681.-Ft
Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

Zagyvarékas Község Önkormányzata önkormányzati tulajdonú utak helyi felújítására pályázatot nyújtott be a Magyar Falu Program keretében.
A felújítandó útszakaszok az alábbiak voltak: Dózsa György tér, Szent János utca, Autóbuszforduló (Mártírok utca cége), Erdő utca, Szív utca, Mártírok-Sinke-Viola utca.
A támogatói okiratban meghatározott fejlesztési cél a közbeszerzési törvény hatálya alá nem tartozott, ezért a beruházás megvalósíthatósága érdekében árajánlatkérési eljárás került megindításra. A beszerzési eljárás eredményes volt, melyet Zagyvarékas Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2020. augusztus 18-án megtartott ülésén hirdetett ki.
A nyertes kivitelezővel (Szolnok Aszfalt Kft) a vállalkozási szerződés megkötése 2020. szeptember 4. napján megtörtént.
Ez követően a kivitelezési munkálatok elkezdődtek, műszaki ellenőr felügyelete mellett. A kivitelező a szerződésnek megfelelően határidőre elkészítette a munkát. A műszaki dokumentáció alapján a létesítmény első osztályban átvételre került 2021. június 25-én.
A megítélt támogatási összegből 1.739.692.-Ft nem került felhasználásra, mely összeg visszafizetéséről az önkormányzat intézkedett.
A megvalósult projekt hozzájárul a településkép javulásához és a lakosság komfortérzetének erősödéséhez, a község közlekedési infrastruktúrájának fejlődéséhez.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2021.06.30.