Zagyvarékasi Községi Bölcsőde felújítása és bővítése - TOP 1.4.1-15-JN1-2016-00004

Megkezdődött Zagyvarékas bölcsődéjének férőhelyfejlesztése

A projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-15-JN1-2016-00004
A kedvezményezett neve: Zagyvarékas Község Önkormányzata
A projekt címe: Zagyvarékas Községi Bölcsőde felújítása és bővítése
A szerződött támogatás összege: 60.000.000 Ft
A támogatás mértéke: 100 %

A projekt tartalmának bemutatása:
Zagyvarékas Község Önkormányzata Széchenyi 2020 programból a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretében 60 millió Ft európai uniós támogatást nyert el a település bölcsődéjének férőhelybővítésére. A projekt keretében a jelenlegi férőhelyhiány megszüntetésére a község bölcsődéjének (5051 Zagyvarékas, Szabadság tér 10. hrsz: 7) felújítására és bővítésére kerül sor.
A jelenleg 2 csoportos 26 kisgyermek fogadására alkalmas bölcsőde épülete északi irányban még egy csoportszobával bővül. A bölcsőde épületének bővítése 12 újabb bölcsődés gyermek elhelyezését és szakszerű gondozását teszi lehetővé. A TOP forrásból megvalósuló fejlesztés eredményeképpen az új foglalkoztatói egység mellett a tetőtérben iroda, öltöző-mosdó blokk kialakítása is megtörténik. A projekt keretében a bölcsőde udvara is megújul a beszerzésre kerülő mozgásfejlesztő eszközöknek köszönhetően, valamint a főzőkonyha zavartalan működéséhez szükséges alapvető konyhai eszközök beszerzése is megoldódik.
A projekt sikeres megvalósítása lehetővé teszi 38 fő bölcsődés korú kisgyermekkényelmes és biztonságos elhelyezését, valamint hozzájárul az intézményi dolgozók munkakörülményeinek minőségbeli javításához és fejlesztéséhez. Az új bölcsődei csoportszoba kialakításának köszönhetően 3 új bölcsődei dolgozó munkahelyteremtése valósul meg.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.04.30.SAJTÓKÖZLEMÉNY
Zagyvarékas községi bölcsőde bővítése befejeződött


Zagyvarékas Község Önkormányzata TOP-1.4.1-15-JN1-2016-00004 azonosító számon nyilvántartott „Zagyvarékas Községi Bölcsőde felújítása és bővítése” című pályázata a Széchenyi 2020 program keretében 60 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg, mely 100%-os támogatási intenzitású finanszírozást jelent. A projekt keretében a település egyetlen bölcsődéjének (5051 Zagyvarékas, Szabadság tér 10. hrsz.:7) megújítására, bővítésére került sor.
A bölcsőde kivitelezési munkálatait a Böjtös-Bau Kft. végezte, a műszaki ellenőrzésért Pálinkás István felelt. A beruházás során elkészült a várva várt új világos bölcsődei foglalkoztató a hozzá kapcsolódó kötelező helyiségek és új akadálymentes WC kialakításával. A bővítés eredményeképpen a tetőtér is megújult, ahol az intézmény dolgozóinak külön iroda, öltöző és mosdó biztosított. A felújítás lehetővé tette, hogy a konyha kényelmesebb működéséhez szükséges tároló helyiség is létrejöjjön. Az épület átalakításával a jelenlegi 26 férőhelyes intézmény 38 férőhelyre bővült. A projekt által megkövetelt külső és belső akadálymentesítés is megtörtént.
A beruházás eredményeképpen az épület energiabarát szemléletű bővítése és felújítása mellett a bölcsőde szakmai programjához illeszkedő bölcsődei és mindennapos működéshez elengedhetetlen konyhatechnológiai eszközbeszerzés is megtörtént. Az intézmény udvara is megszépült, új mozgásfejlesztő eszközök beszerzésére is sor kerülhetett. A projekt sikeres megvalósítása lehetővé teszi 38 fő bölcsődéskorú kisgyermek kényelmes és biztonságos elhelyezését, valamint hozzájárul az intézményi dolgozók munkakörülményeinek minőségbeli javításához és fejlesztéséhez.
„A projektről bővebb információt a http://www.zagyvarekas.hu oldalon olvashatnak.”

A projekt megvalósítási ideje: 2017. május-2020. június
További információ kérhető:
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
Elérhetőség: telefon: +36/56-788-958
e-mail: teruletfejlesztes2016@gmail.com