Zagyvarékas címere
Akadálymentesített változat
Szechenyi 2020

Szociális konyha építése Zagyvarékason

Szociális konyha építése Zagyvarékason TOP-4.2.1-15-JN1-2016-00009

 


ZAGYVARÉKAS SZOCIÁLIS KONYHÁJA MEGÚJUL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a kedvezményezett neve: Zagyvarékas Község Önkormányzata

a projekt címe: Szociális konyha építése Zagyvarékason

a szerződött támogatás összege: 107.000.000 Ft

a támogatás mértéke 100 %

a projekt tartalmának bemutatása:

Zagyvarékas Község Önkormányzata Széchenyi 2020 programból a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretében 107 millió Ft európai uniós támogatást nyert el a település szociális konyhájának megújítására.

A projekt keretében a jelenleg még üzemelő, de rendkívül rossz műszaki állapotban lévő szociális konyha átköltöztetése szükséges.

Az új konyha épülete Zagyvarékason a Damjanich János Általános Iskola udvarán (5051 Zagyvarékas, Alkotmány út 20. hrsz.:462/4.) kerül kialakításra a tornaterem és a „C” épület között, valamint a konyhához szervesen tartozó, annak működését támogató rakodóhely is létesül. A szociális konyha 440 adagos lesz, mely nagyrészt a település szociálisan rászorult személyek, illetve helyi óvodás és iskolás gyermekek étkeztetését oldja meg.

A projekt eredményeként a megújuló konyha biztonságos körülmények között és magas színvonalon szolgálja ki a helyi szociális étkeztetésben résztvevők igényeit, valamint az iskola külső képéhez illeszkedő, akadálymentes, energiahatékonyságnak is megfelelő, korszerű konyhatechnológiával felszerelt épület kerül kialakításra. A fejlesztés sikeres megvalósítása során a szociális konyhai dolgozók létszáma is bővülni fog, 1 új konyhai kisegítő felvételére sor kerül.

a projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. december 31.

a projekt azonosító száma: TOP-4.2.1-15-JN1-2016-00009